Jag har – tillsammans med andra läsfasinatörer (ja, det är ett ord för jag skrev det nyss 😏) – fått äran att tjuvläsa Marchetti Förlags nya antologi. Hela 36 stycken noveller baserade på HC Andersens klassiska sagor. Jag har läst den i PDF då själva boken kommer först i höst.

Novellerna är olika långa och varje berättelse har fått varsitt tillhörande rim. Kul grej, men rim har inte riktigt varit min grej och med den snirkliga stilfont som valts, kom jag på mig själv att vid flera gånger hoppa över rimmen. Men det är en kul grej och de kan ibland ge en – ursäkta min anglicism ☺ – hint om novellens ursprung.

Kan man sina HC Andersen sagor så är det inte så svårt att lista ut vilket ursprung varje novell är sprungen ur. Men då jag personligen inte är så väl bevandrad med hans sagor så var det ungefär hälften om ens det, som jag kunde lista ut ursprunget på. Så en liten notis om vilken saga som varje novell baserats på hade varit bra tycker jag.

Novellerna ger dig lycka och olycka. En del är allvarsamma och andra är mer lättsamma berättelser. Vissa fick mig att skratta högt, andra fick mig att fälla en tår eller fler (jag räknade aldrig, då mina tårar tyvärr inte förvandlas till vackra pärlor). Det finns långa berättelser och kortare sådana. Några fick mig att nicka instämmande, andra har jag fortfarande inte förstått (vilket säger mer om mig än om boken 😁).

Så vad kom jag då fram till? Jo, att är man det minsta tokig i sagor och fantastik, som jag är, så är detta en bok du inte bör missa.

Den får en 4 av 5 möjliga tårpärlor.

Stort tack till Sofi Poulsen och Marchetti Förlag för förtroendet.

Du kan förhandsboka boken hos Adlibris och Bokus.

MWB

2 reaktioner på ”HC Andersen antologin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s