… det är frågan. 😁

Surfade runt inne på Jorun Modéns blogg för att få lite kick i bumpen och komma igång att skriva när jag fastnade vid det här inlägget.

Det handlar om att skriva utan att skriva, det vill säga du ”skriver” i huvudet. Tex när du väntar på bussen, lagar mat, promenerar etc. Eller som i mitt fall, när man ska sova 😫😩

Och jag skriver nog mer i huvudet än jag gör på papper/i datorn. Och det är väl ett fungerande sätt om du någon gång också får ner det på pränt! Men det är inte alltid jag får det. I alla fall inte så ”bra” som jag tycker jag fått till det i huvudet 😂 Så det är väl nackdelen med den tekniken.

Men, det finns fördelar med tankeskrivning faktiskt. I natt tex så ”skrev” jag en scen och helt plötsligt fick en av karaktärerna som varit lite blek och svår att få grepp om, ett jobb! Bara så där. Hux flux. Och så klockrent. Passar suveränt bra för den karaktären. 

Det finns två sidor på ett mynt 😉

MWB

En reaktion på ”Att skriva utan att skriva…

  1. Tankeväckande. Tänker ofta att jag alltid borde ha en skrivbok vid sängen, för de där infallen som kommer vid kl 2 och som jag alltid tror att jag kommer att komma ihåg på morgonen, för att de var så ”briljanta” , men som är bortblåsta när jag vaknar på riktigt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s